FAQ – Hvor mange lag er der brug for?

Som udgangspunkt maler vi efter dine valg og oplysninger, men viser det sig at der skal males et større eller mindre areal, eller at noget mere eller mindre end det bestilte skal males, så kan vi altid justere det mens vi er i gang. Det vigtige er at du bliver glad for resultatet.

Maling af træværk

Hvor mange gange skal træværk males?

Almindelig behandling af indendørs træværk som er malet i forvejen, er at vi vasker træværk ned, sliber det let og maler det op til to gange. Ekstra behandling af indendørs træværk er kun nødvendig hvis det har ridser, afskallet maling, er meget beskidt, eller er umalet.

 

Maling af loft

Hvor mange gange skal et loft males?

Spærmaling, forsegler

Der er brug for spærmaling, også benævnt forsegler, hvis underlaget har brandskader, vandskjolder og store forekomster af nikotin, sod og dårlig lugt. En spærrende forsegler bruges som grunder, og males på med pensel og rulle, som almindelig vægmaling og efter endt optørring fremstår den med en transparent gennemsigtig hvid-gul overflade. Herefter males med vægmaling eller træmaling, alt efter hvad der males på.

Forsegler er også rigtig god imod knaster i fyrretræ og profillofter, som man ønsker at male hvide. Mal træloftet over med forsegler to gange, inden slutmalingen, så stopper den imod knastudslag og gammelt skidt som kan sidde i træloftet. For optimal virkning, skal man behandle området 2 gange med forsegler spærrende maling. Forsegler spærrer også godt ovenpå tusch og kuglepen, inden maling med almindelig vægmaling.

Er loftet malet i forvejen?

Vælg 2x maling hvis vi blot skal opfriske dørkarm ved at vaske den, slibe den let og give den op til to gange maling. Dette valg er fint hvis dørkarm i forvejen har den farve som skal males og ikke har væsentlige skrammer, ridser eller afskalninger.

Vælg 3x maling hvis dørkarm er umalet, meget slidt, beskidt, har en anden farve end den som skal males, har væsentlige skrammer, ridser eller afskalninger.

Brug for filt?

Skal der filt på loftet benyttes oftest først en grunder, da denne type maling er billigere end almindelig maling.

Er overfladen mørkere end den nye farve?

Hvis eksisterende farve er mørkere end ny farve, kræver det flere lag maling for at dække.

Læs mere i FAQ